Bloemschikken Bestel wel op www.goedkoop-bloemschikken.nl
Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel

dinsdag 29 december 2009

Bloemschikken groendecoratie Mand mos gaas berkentakken of wilgentenen

Bloemschikken groendecoratie Mand mos gaas berkentakken of wilgentenen

Wat hebben we nodig?





Werkwijze
Vul een emmer met water en laat daar de steekschuim voorzichtig in zakken, niet duwen hij moet vanzelf volzuigen!

Boor eerst 2 gaatjes op de bovenste hoeken in het hout, daarin zet je de berkentakken of wilgentenen vast voor het hengsel. Als de takken droog zijn kunnen ze het beste eerst met draad omwikkeld worden dan breken ze niet, dat kan met decodraad, of je doet er later nog een lint oid overheen. Zorg dat het hengel goed vast zit!

Het is trouwens niet de bedoeling dat je de mand eraan ophangt, daar wordt het te zwaar voor, we maken apart even een oog. Boven aan de rand waar de steekschuim Oasis op komt spijkeren we de spijkertjes, tegen het verschuiven van de steekschuim. De natte steekschuim Oasis snijden we doormidden zodat 2 platte stukken hebben die we daarna op de spijkertjes drukken. Nu leggen we de rest van het hout vol met mos.


Nu is het gaas aan de beurt. Zorg dat het mos strak onder het gaas zit en trek het aan de achterzijde goed strak aan, en maak ook meteen een ophangoog.

Als alles vast zit kunnen we beginnen met het vullen van het groen en verder decoreren.

Het is ook goed mogelijk om er bloembolletjes tussen te prikken, zet die dan op een dikke draad, of zet er een paar viooltjes op die op perskluit staan. Zelf gebruik ik de mand steeds opnieuw zoals bv met Kerst of herfst, het mos droogt op[ of je hebt gedroogd mos gebruikt], de gaas bederft niet en af en toe doe ik er nieuwe steekschuim / Oasis in.





Bloemschikken Bestel wel op www.goedkoop-bloemschikken.nl
Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten