Bloemschikken Bestel wel op www.goedkoop-bloemschikken.nl
Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel

dinsdag 31 oktober 2017

Schelpenpaneel schelpenschilderij Schildpad








 2 Januari 2016 Allereerst iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!



Hoe maak je een schelpenpaneel met een schildpad op het strand. Natuurlijk met een lijmpistool en Clear lijmpatronen op een schilderdoek.







Eerst heb ik een tekening van een schildpad opgezocht,[ klik om sjabloon aan te vragen] het schild is gemaakt van 2 lagen CYPRAEA ANNULUS 



Om de kop wat dikker te laten lijken heb ik daar eerst een laagje platte schelpen onder gedaan.

 

Daarna de kop, rest van lijf, en poten gemaakt met Umbonium mix, kijk ook goed naar de vorm van de schelp, dat het mooi in elkaar past.

De nagels en de staart zijn wat dunner dus daar de kleine schelpjes op zijn kant gezet.

Toen was de schildpad af. trek nu voorzichtig het papier los langs de randen. Laat het bij voorkeur wel onder het lijf zitten. Lijm nu alles aan de achterkant nog zo goed mogelijk vast. Tip kan hij nog bewegen, doe dan aan de voorkant zo diep mogelijk ook nog wat lijm tussen de schelpen en zet zo alles goed vast.



Dan het paneel, dat is gedeeltelijk geverfd met Decoratiespray Aqua. Zoek eerst even de positie van de schildpad. Onder  de gele schelpen van het strand hoeft nl geen verf.

Doe het verven even buiten, het is de bedoeling dat je luchtig effect geeft, zodat het ook beetje wolken lijken.



  

Haal de schildpad er even af, we doen heel het strand met gele bloemschelpen. Ik heb ongeveer 1 zakje gebruikt.Speel beetje met de vorm, en bolling, en daar tussendoor een schelp waarvan je da parelmoer binnenkant kan zien.



Als het strand klaar is kan de schildpad erop. Achter het lijf heb ik extra gele schelpen gelijmd dan ziet de schildpad er wat meer 3d uit. en zit stevig vast.

Daarna kan het verdelen van de schelpen en zeester op stand beginnen.

Voor nog meer strandeffect in de vorm van bv Palmboom heb ik nog wat Kunstgroen aangebracht. Ze zitten in een potje maar daar heb ik ze uitgedraaid.

Zo heb je iets wat lang mooi blijft en je kunt met basis naar eigen smaak maken


aangeboden door: http://www.goedkoop-bloemschikken.nl op http://goedkoopbloemschikken.blogspot.com Bloemschikken Bestel WEL op www.goedkoop-bloemschikken.nl Veel Keus, Lage Prijs en Super Snel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten